Alkoholist loobuja peab teistele oma valikut põhjendama

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaalaste alkoholitarbimine püsib Euroopa keskmise lähedal.
Eestimaalaste alkoholitarbimine püsib Euroopa keskmise lähedal. Foto: Allikas: WHO

 Vägijookide pruukimine on Eestis niivõrd levinud, et pigem imestatakse selle üle, kui keegi seltskonnas klaasist loobub, näitab alkoholitarvitamist vabatahtlikult vähendanud inimeste kogemus.

Tallinna Ülikooli meedia- ja kommunikatsiooniuuringute ekspert ja lektor Esta Kaal tegi möödunud aasta lõpus ja selle aasta alguses 13 süvaintervjuud 21–45-aastaste eestimaalastega, kes olid vabatahtlikult, st ilma arsti käsu ja terviseprobleemide sunnita, vähendanud oma alkoholitarvitamist või joomise päris maha jätnud.

«Läksime uurima, mis viis nad selle mõtteni, et tuleb vähendada tarbimist, ja natukene ka seda, mis teeb selle raskeks või kergeks. Varem või hiljem mainisid paratamatult kõik, et raskeks või vähemalt tüütuks teeb asja see, et seltskonnas küsitakse, miks sa ei joo. Ja seda tuleb siis tõesti põhjendada,» rääkis uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles