Ameeriklased ja inglased asusid suurõppusele «Kevadtorm» teele

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA 173. õhudessantbrigaadi kompanii Eestis
USA 173. õhudessantbrigaadi kompanii Eestis Foto: Toomas Tatar / Postimees

Scoutspataljoni juhitav rahvusvaheline üksus asus täna hommikul Lõuna-Eesti poole teele, kus sõdurid homsest suurõppuse «Kevadtorm» jooksul Eesti ajateenijate vastu võitlema hakkavad.

Rahvusvahelisse üksusesse kuuluvad Leedu luurerühm ning USA, Suurbritannia ja Läti jalaväe kompaniid. Nende vastu astub umbes 800-liikmeline Eesti ajateenijate pataljon.

Tõenäoliselt hüppavad Ameerika sõdurid õppuse jooksul ka langevarjudega, mis on üks nende erioskuseid.

Ameerika sõdurid on Postimehele öelnud, et on õppuste pärast elevil, kuid samas muretsevad vihmahoogude pärast.

Briti 90-liikmeline üksus tuli Eestisse spetsiaalselt selleks, et nende õppustel osaleda. Nad on eestlastega koos Afganistanis teeninud ning Eesti Scoutspataljoni väga kiitnud.

Täna pärastlõunal sõidab ka peaminister Taavi Rõivas Valga maakonda, et kohtuda kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrasega ning Kuperjanovi jalaväepataljonis liitlastega Suurbritanniast ja Ameerika Ühendriikidest.

«Kevadtorm» on Eesti kaitseväe iga-aastane kevadine lahingõppus. Tänavune on üheteistkümnes ja toimub 5.-23. maini Lõuna-Eestis - Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondades.

Õppusel osaleb ligi 6000 kaitseväelast Eestist ja liitlasriikidest, mis on läbi aastate suurim osavõtjate arv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles