Tudengisport vallutab linna

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SELLi mängude sekretariaadi juht Anniki Inno hoolitseb, et kõigil mängudel osalejatel oleksid kaelakaardid.
SELLi mängude sekretariaadi juht Anniki Inno hoolitseb, et kõigil mängudel osalejatel oleksid kaelakaardid. Foto: Kristjan Teedema

Reedel algavad Tartus SELLi üliõpilasmängud, kus võistleb rohkem kui 1500 sportlast üle kogu maailma. Esimest korda võetakse üliõpilastelt ka dopinguproove.

SELLi mängude eesmärk on eelkõige propageerida üliõpilaste hulgas spordiharrastust ja tihendada rahvusvahelisi kontakte. «Oluline on esile tõsta üliõpilassporti ja hariduse tähtsust sportlaste seas,» ütles Eesti akadeemilise spordiliidu (EASL) juhatuse esimees Ants Veetõusme.

Tudengimängudel on kaks voolu. Neist ühte esindab Leedu, kes panustab tippspordile ja vähem amatöörspordile, rääkis Veetõusme. Aga näiteks soomlastele on olulisem mängude lõbusam pool, mistõttu nad väga palju tippspordile tähelepanu ei pööra. «Eesti ja Läti on vahepealsed, kellele mängud tähendavad nii lõbu kui ka tipptasemel sporti,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles