Raivo Videvik: kohustused ununesid

, Elektrumi Eesti turu juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Videvik
Raivo Videvik Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kas kujutaksite ette, et mobiilsideturul valitseks olukord, kus vaid ühe leviettevõtte kliendid saaksid tasuda nii kõneminutite kui ka internetiteenuse eest ühel arvel? Teiste operaatorite kliendid peaksid alati ootama kahte arvet ning neid ka eraldi tasuma.

Kirjeldatuga üpris sarnases situatsioonis on tegelikult elektriturg, kuigi aastakümneid oli harjumus ja tava ju teine. Kui turg 2013. aasta alguses avanes, ei olnud enamik elektritarbijatest isegi teadlikud sellest, et mõne teise elektrimüüja kui Eesti Energiaga lepingut sõlmides hakatakse saama kahte eraldi arvet. Ühte elektri eest ja teist, millel võrgutasud ja maksud.

13. veebruaril esitasid neli elektrimüüjat toonasele majandusministrile Juhan Partsile ühispöördumise, millega paluti kiiremat tegutsemist seadusemuudatustega, mis annaks võimaluse kohelda avatud elektriturul kõiki tarbijaid võrdsetel alustel. Selle asemel väljendasid ministeeriumi esindajad muret elektrimüüjate pärast, kes peaksid selleks investeeringuid tegema, ning avaldati kahtlust, kas müüjad selleks valmis on. Julgen kinnitada, et on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles