Eestlased viisid kaubikuga Soome rekordkoguse amfetamiini

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased, kes kaubikuga amfetamiini smugeldasid, saadi Soomes kätte
Eestlased, kes kaubikuga amfetamiini smugeldasid, saadi Soomes kätte Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Helsingi Politsei peainspektori Jari Pynnöneni sõnul võisid eestlased mitte vaid transportida vaid ka tellida Soome rekordarvu amfetamiini.

Selle aasta alguses avastas Soome kriminaalpolitsei kaubiku, millega eestlased tõid Soome tellingutorudesse peidetud amfetamiini. Kokku vedasid kurjategijad umbes 60 kilo narkootikume, millest kätte saadi 20 kilo. Üheteistkümnest narkokuriteos osalenud inimesest olid kolm eestlased, ülejäänud Soome kodanikud.

Nad istuvad praegu Soomes vangis ja neid võib oodata kuni kümneaastane vangistus.

Peainspektor Jari Pynnönen, kuidas te smugeldamise avastasite?

Kui me eelmise aasta lõpus teist juhtumit uurisime, avastasime, et soomlased tellivad Eestist narkootikume. Kätte saime selle kaubiku jaanuaris, kui nad Soome jõudsid.

Kust narkootikumid toodi?

Eesti mehed üürisid Soomest väikebussi, läksid Saksamaale, sealt Hollandisse ja tulid lõpuks narkootikumidega Soome tagasi. Kui soomlased tulid eestlastelt narkootikume vastu võtma, arreteerisime nad. Pärast seda avastasime uuringu käigus rohkem kahtlusaluseid.

Niisiis olid eestlased vaid vedajad?

Eestlased organiseerisid transpordi. Tegelikult on meil kahtlus, et soomlased tellisid narkootikumid Eesti mehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles