Vaata, kuidas maailma pikim kiluvõileib kaob tallinlaste kõhtu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna meisterdati Raekoja platsil Tallinna päeva auks valmis maailma pikim kiluvõileib, mis sealsamas kohe lahti lõigati ja rahvale jagati.


«Kuna Tallinna on juba ammu kilulinnaks kutsutud, valisime just kilu rekordilise võileiva tooraineks,» ütles Kesklinna vanem Mihhail Korb. Teadaolevalt ei ole varem kusagil püütud valmistada maailma pikimat kiluvõileiba.

Kiluvõileiva valmistasid kokad ligi 20 Kesklinna restoranist ja kohvikust. Eelnevalt ettevalmistatud võileivaosad ühendatakse omavahel ning kaunistatakse kohapeal. Võileib oli veidi üle 20 meetri pikkune ja 30 sentimeetri laiune ning see toetus kümnele lauale.

Võileivahimulisi oli platsile kogunenud palju ja kohati meenutas asi nõukogudeaegset banaanijärjekorda. Mõnes kohas hakkasid hääled tõusma ja tundus, et kohe läheb löömaks, kuid õnneks lahenes asi rahumeelselt. Küll aga sai nii mõnegi huvilise mantlihõlm võileivakattega kokku.

Maailma pikima kiluvõileiva valmistamise korraldas Kesklinna valitsus, sponsoriks ol Viru Rand OÜ.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles