Sotsiaalse kommunikatsiooni professor Marju Lauristin ja tema abikaasa, meediauuringute vanemteadur Peeter Vihalemm arutlevad oma kodus Emajõe ääres selle üle, kuidas ajakirjanduse õpetamine on kuuekümne aastaga muutunud. Kaadrist väljas, nende kõrval diivanil istub ka karvane ja pehme jõehobu Joosep, mille kinkisid Lauristinile tema esimese kursuse tudengid 1977. aastal.
Sotsiaalse kommunikatsiooni professor Marju Lauristin ja tema abikaasa, meediauuringute vanemteadur Peeter Vihalemm arutlevad oma kodus Emajõe ääres selle üle, kuidas ajakirjanduse õpetamine on kuuekümne aastaga muutunud. Kaadrist väljas, nende kõrval diivanil istub ka karvane ja pehme jõehobu Joosep, mille kinkisid Lauristinile tema esimese kursuse tudengid 1977. aastal. Foto: Margus Ansu

Sotsiaalse kommunikatsiooni professor Marju Lauristin ja tema abikaasa, meediauuringute vanemteadur Peeter Vihalemm on Tartu ülikoolis ajakirjandust ja sellega seotud aineid õpetanud alates 1960ndate lõpust. Eesti akadeemilise ajakirjandushariduse 60. aastapäeval meenutasid nad ajakirjandusõppe algusaastaid ja väljendasid nördimust praeguse ajakirjanduse pealiskaudsuse üle.

Mis teeb ajakirjaniku lugupeetavaks?  

Marju Lauristin: See on alati olnud tarkus ja ausus.

Kommentaarid
Copy