Nutt ei välista, et kunagi ilmuvad Vene «rohelised mehikesed» ka Eestisse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt.
Mart Nutt. Foto: Peeter Langovits

Europarlamenti pürgivad Hannes Hanso ja Mart Nutt debateerisid täna Eesti ja Ukraina julgeoleku erinevuste teemal, debatil tõstatatud küsimusele, et kui lääneriigid jätsid Ukraina kriisis üksi, siis kas sama saatus ootaks ka Eestit, vastasid mõlemad, et Venemaa agressiooni korral Eestit sama saatus ei tabaks.

Nende sõnul on Eesti NATO liige ja liitlased tuleksid sõjaliste rünnakute korral Eesti selja taha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Murelikuks tegi europarlamenti pürgijaid aga asjaolu, et Venemaa ei tunnista omaks sõjaväelasi, kes agressiooni teostavad, selline oht ei ole kadunud ka Eestis, et kuskilt ilmuvad välja niinimetatud rohelised mehikesed, tõdesid nad, lisades, et see tõstab oluliselt esile sisejulgeoleku küsimuse.

«Kuidas Venemaa on agressiooni teostanud? Ta on teostanud seda ju nii, et ilmuvad välja ilma Vene tunnusmärkideta, aga hästi relvastatud ja hea väljaõppega inimesed, kelle puhul Venemaa viitab sellele, et nad ei olegi Vene sõjaväelased, nad on kohalikud inimesed, kui Ukraina ei suuda seda tõestada, siis on Ukrainal raske tõestada ka seda, et tegemist on agressiooniga, Eesti peab igal juhul olema valmis selliseks olukorraks, et Eesti suudaks väga selgelt näidata, kui niisugune olukord tekib, et see ei ole mingisugune spontaanne vastuhakk riigi võimule, vaid teise riigi poole korraldatud agressioon,» rääkis Mart Nutt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles