Osakond*: isiksused kasvatavad isiksusi

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko (49)
1990ndatel televisioonis alustanuna tundis vajadust end teoorias arendada – nii sattus ta enda huvist ja vanemate kolleegide soovitusel ajakirjandusosakonda. Töökohaks on Markol läbi kogu ajakirjanikutee olnud Eesti Televisioon, nüüdne rahvusringhääling ja ikka sporditoimetus.
Marko (49) 1990ndatel televisioonis alustanuna tundis vajadust end teoorias arendada – nii sattus ta enda huvist ja vanemate kolleegide soovitusel ajakirjandusosakonda. Töökohaks on Markol läbi kogu ajakirjanikutee olnud Eesti Televisioon, nüüdne rahvusringhääling ja ikka sporditoimetus. Foto: Toomas Tatar

Akadeemilist ajakirjandusharidust on Tartu Ülikoolis antud 60 aastat. Eile peeti sel puhul pidu ja arutleti konverentsil päevakajalisi küsimusi ajakirjanduses. Postimehe vestlusringis kohtusid ümmarguse tähtpäeva puhul viis ajakirjandusosakonna taustaga tegevajakirjanikku, et kõrvutada ülikooli eluülikooliga. Vestlesid Tiina Kangro, Maret Einmann, Marko Kaljuveer, Janek Luts ja vahemärkuste tegija rollis Neeme Korv.

Selgub, et pole kuigi lihtne ülesanne leida osakonna taustaga tegev­ajakirjanikke. Miks meid nii vähe on?

Marko: Televaldkonnas pole meid tõesti palju. See on küsimus ja ühtlasi probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles