Lillelaadal tõlgita enam läbi ei saa

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajaid jagus lillelaadale juba eile rohkelt, kuid ilusa ilma püsides ootavad korraldajaid neid nädalavahetusel veelgi enam. Müüjad kinnitavad, et hinnad pole kivisse raiutud, ja kutsuvad ostjaid tingima.
Külastajaid jagus lillelaadale juba eile rohkelt, kuid ilusa ilma püsides ootavad korraldajaid neid nädalavahetusel veelgi enam. Müüjad kinnitavad, et hinnad pole kivisse raiutud, ja kutsuvad ostjaid tingima. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi lillelaadal on iga aastaga aina rohkem kuulda võõrkeelt: kui vene keeles suhtlemisega saab vanem põlvkond veel hakkama, siis inglise ja soome keeles kauplemisel tuleb appi võtta lapsed.

Eile pärastlõunal kostis Türi lillelaadalt soome- ja sekka ingliskeelset kauplemist. Osteti taimi, prooviti pähe mütse ja imetleti ehteid. Kõike laadamelule sobilikus rahulikus tempos ja valjuhäälse suhtlusega nii omavahel kui ka müüjatega.

Füüsilisest isikust ettevõtja Ellen Rajatalu Jõgevamaalt on müünud lillelaadal taimi lugematu arv kordi. Inglise keeles suhelda eelistavatele ostjatele kutsus ta kiiresti teavet vahendama tütar Brigita. «Iga aastaga läheb just Türil vaja aina rohkem inglise ja soome keelt. Kui vene keelega saan veel hakkama, siis hea, et keeli oskav tütar saab siin abis käia,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles