Tallinna tramm tähistab reedel 120. juubelit

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm.
Tramm. Foto: Peeter Langovits

Tallinna trammipark tähistab reedel 120. juubelit ning kutsub kõiki huvilisi külla trammidepoosse ning paneb vaatamiseks välja ajaloolisi tramme.

Lahtiste uste päev algab Pärnu maantee viadukti piirkonnas Vana-Lõuna tänava ääres asuvas trammidepoos kell 12 ning kestab kolm tundi.

Kella 12-16 on Vana-Lõuna tänava ääres oleval trammiringil välja pandud reisitramme, tehnilisi ja ajaloolisi tramme.

Juubeliüritusel mängib Tallinna trammi- ja trollibussikoondise puhkpilliorkester ning on võimalik osta raamatut «Tallinna tramm - 120 aastat» ja juubelipostkaarte koos esimese päeva templiga.

Trammiliiklus Tallinnas algas 1888. aastal hobujõul ja kestis 30 aastat. Hobutrammiliinid kulgesid Tallinna linna läbivail peamagistraalidel - Narva, Tartu ja Pärnu maanteedel.

1915.aastal avati Kopli trammiliin ning seal kasutati auruvedureid ja mootorvedurid. Elektritrammi liiklus algas Tallinnas 28. oktoobril 1925.aastal Narva maantee liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles