Asjatundja vastab: kogu tõde taaraautomaatidest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal loodab aasta lõpuks käima saada süsteemi, mis võimaldab          taaraautomaatides tagastada pandisüsteemis registreerimata pakendeid.
Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal loodab aasta lõpuks käima saada süsteemi, mis võimaldab taaraautomaatides tagastada pandisüsteemis registreerimata pakendeid. Foto: Liis Treimann

Meil on küll moodsad taaraautomaadid, kuid pakendi tagastamise probleemid pole kadunud. Lugejate küsimustele vastas Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal.

Miks automaat ei võiks vastu võtta kõiki pudeleid ja purke? Isegi neid, millel ei ole Eesti maksumärke. Soomes võtab vastu, kuid ei anna nende eest raha.

Pakendiseadus määratleb ära konkreetsed tooted (õlu, karastusjoogid jne), mis on pandi all. Vastavatest toodetest moodustub tänaseks juba 8000 pakendiga register, mida igal nädalal uuendatakse. Eestis kasutatavate taaraautomaatide tarkvara ei võimalda praegu pakendiregistriväliste ehk ilma pandita pakendite vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles