Arvustus: Vegan-toit, mis viib keele alla

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Restoran V

Pisike hubane vegan restoran V Tallinna vanalinnas murrab ühe taimekoidu kohta käiva hirmsama müüdi: et see pole maitsev.

Kui kontrollkahvel vegan söögikohta väisata mõtles, taipas ta kohad enne telefoni teel kinni panna. Hästi tegi, sest õhtupoolikul linna parimas taimetoidukohas vaevalt et vaba lauda leidub. Imestada pole siin midagi, sest esiteks tundsid eetilised taimesööjad juba ammu puudust ühest neile mõeldud kohast ning teiseks asub see küllalt käidaval Rataskaevu tänaval, naabreiks Aed ja Von Krahl.

Toidukoha peakokk ja köögipoole hing Mikk Mägi on taimetoidusõpradele kindlasti juba hästi tuntud nimi - tema siin-seal avaldatud retseptid on kodudes hulga jäljendamist leidnud. Kes aga ise kätt kastanite keetmisel tulle toppida ei viitsi, võib minna V-sse ja alustada näiteks läätsedega peedisupist, kus kastan sees (3.50). Ilusa selge supi kõrvale krõmpsuvad kenasti 3.20 maksvad ciabattalõigud põldoa-seenepasteediga (milleks süüa maksa, kui see on palju parem?). Peediravioolid teise eelroana maitsesid mõnusalt vürtsikad, nii et sinna juurde rüübatud Õllenaudi rukkiõlu (4 eurot) on omal kohal. Õllevalik saab kontrollkahvlilt üleüldse tunnustava pöidlatõstu: ei mingi vaadiõlut Tallinna lähedalt suurtööstusest, selle asemel mekib hää näiteks Islandi White Ale (4 eurot). 

Üheks pearoaks valitud bataadi-kookosekarri (7 eurot) on lihtsalt mõnus, aga kikerherneburger (5.50 eurot), vat see võtab ilmselt sõnad suust ka veendunud taimetoiduvaenlastel: mõnusalt tummise maitsega kikerhernekotlet kergelt grillitud saia vahel, saatjaks pehme, ent nüansirikas kaste  ahjujuurviljadega. No ja kui lõppakordiks valida õhuline india pähkli - astelpajukreem kannukese maheda mekiga kanepiteega, on tegemist täiusliku söömaajaga. Pisema isuga sööjaile piisab ilmselt isegi kahest käigust, sest portsud on mõistlikud ja kõht saab ruttu täis. Loomset paritolu toiduaineid nagu piimatooteid, muna või juustu restoranist mõistagi ei leia.

Kontrollkahvel igatahes plaanib V-sse tagasi minna: roosilimonaad ja muffin, aga ka palju muud jäid mekkimata.

Toidukoht: Vegan restoran V

Rataskaevu 12

Hinnatase: odav (3.20-7 eurot)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles