Shakespeareʼi teater tõi näha «Hamleti»

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas esitas Globe «Hamletit» linnateatri lavaaugus. Etenduses mängisid näitlejad pilli ja laulsid, dekoratsiooniks oli kasutatud ringreisi kraami pakkimiseks mõeldud kaste.
Tallinnas esitas Globe «Hamletit» linnateatri lavaaugus. Etenduses mängisid näitlejad pilli ja laulsid, dekoratsiooniks oli kasutatud ringreisi kraami pakkimiseks mõeldud kaste. Foto: Siim Vahur

Täissaal publikut Vanemuise suures majas ei olnud kitsi näitama oma rõõmu meeldiva külakosti üle. Selle tõi kaasa Shakespeare’i koduteatri Globe trupp Londonist. Mida aga arvavad kolleegide «Hamleti» kohta vanemuis­lased?

Näitekirjaniku ja luuletaja William Shakespeare’i sünnist möödus tänavu 23. aprillil 450 aastat. Täpselt samal päeval tuli taas tema koduteatris lavale lugu Taanimaa printsist Hamletist.

Seekordne «Hamlet», mille lavastajateks on Globe’i kunstiline juht Dominic Dromgoole ja Bill Buckhearst, erineb eelmistest ja küllap ka järgmistest tavatu eesmärgi poolest. Nimelt mängitakse seda ringreisil kahe aasta vältel 205 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles