Briti välisminister: kindrali vahetus ei tohiks missiooni eksitada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister William Hague.
Briti välisminister William Hague. Foto: SCANPIX

Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendatud Kuningriigi välisminister William Hague avaldas arvamust, et USA Afganistani vägede juhataja kindral Stanley McChrystali väljavahetamine ei tohiks eksitada kogu missiooni.

Ühendkuningriigi välisminister Hague kommenteeris juba enne kindrali vabastamisotsust tekkinud skandaali sõnadega «vastuolud iga sõjalise operatsiooni ajal tulevad ja lähevad». Ta rõhutas, et skandaal ei tohiks Briti vägede fookust Afganistanis eksitada, vahendas BBC News.

NATO vägede tegevust Afganistanis kiites rõhutas Pakistanis oma esimesel välisvisiidil viibiv Hague vajadust operatsiooniga kindlalt edasi minna.

USA president Barack Obama ohverdas täna riigi tippjuhtkonda ajakirjanduses kritiseerinud ja naeruvääristanud kindral Stanley McChrystali, kelle tulek NATO vägede juhatajaks Afganistanis mais 2009 tõi operatsiooni pöörde ning kallutas edu kaalukausid alliansi kasuks.

Kriitikute hinnangul oli tema edu Talibani vastases võitluses aga viimasel ajal seiskunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles