Vabaduse väljaku vaateakende lõhkujad jäid tabamata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda said pätid Vabaduse väljaku vaateakna klaasist jagu mullu detsembri alguses.
Esimest korda said pätid Vabaduse väljaku vaateakna klaasist jagu mullu detsembri alguses. Foto: Peeter Langovits.

Politsei lõpetas prokuratuuri loal kriminaalmenetluse, mis oli algatatud Vabaduse väljaku teetasapinnal paiknevate klaasist vaateakende lõhkujate tabamiseks.


Esimest korda langes vaateaken, mille kaudu saab heita pilgu väljaku alla jäävale iidsele linnamüürile, vandaalide ohvriks mullu detsembri alguses.

Kuna tegemist on kuulikindla, 35 millimeetri paksuse mitmekihilise klaasiga, siis ei õnnestunud pättidel seda päris puruks lüüa, aga klaas oli tihedalt pragusid täis ning vajas väljavahetamist. Koos paigaldamisega läks uus klaas Tallinna kommunaalametile maksma ligi sada tuhat krooni.

Teist korda lõhuti klaas aastavahetuse paiku. Toona ütles kommunaalameti esindaja, et lootus kurjategijate tabamiseks on üsna suur, sest vaateaken asub mitme turvakaamera vaateväljas.

Hiljem selgus siiski, et kaameratest pole suurt kasu. Nimelt asuvad kaks turvakaamerat otse vaateakna kohal ning see ei jää nende vaatevälja. Teised kaamerad on aga liiga kaugel selleks, et nende salvestusest midagi abi oleks. Pealegi ei ole kaamerad kogu aeg vaateaknale suunatud.

Kriminaalasja lõpetamise määruses tõdetakse, et kuna lõhkumise kohta videopilti ei ole ning ühtegi tunnistajat pole õnnestunud leida, siis kuulub kriminaalmenetlus lõpetamisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles