Kultuurikatel vahetab juhti, mis saab puuduvast rahast?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolev Kultuurikatel.
Pooleliolev Kultuurikatel. Foto: Martin Ilustrumm

Sihtasutuse Tallinna Kultuurikatel nõukogu valis juhatuse uueks liikmeks Väino Sarneti, kes asub ametisse 30. mail, mil lõpevad seni Kultuurikatla tegevust juhtinud endise keskerakondlase Evelyn Sepa volitused.

 «Tegevjuhid ei ole igavesed ja ka minu leping Kultuurikatlaga on tähtajaline. See sõlmiti omal ajal kolmeks aastaks ja see lihtsalt lõpeb mai lõpus, Seega ei ole eriti ootamatu sündmus. Nõukogu kuulutas ka mõni nädal tagasi välja  konkursi ning eile jõudis protsess lõpuni. Annan oma  tegemised üle järgmise nädala lõpuks,» rääkis Postimehele SA Kultuurikatel senine juht Evelyn Sepp.

 Sepp on varasemalt öelnud, et Kultuurikatla objekt on olnud olulises alarahastuses algusest peale. Rahastusküsimused on tema sõnul aga nüüd peale 11 kuud kestnud venitamist saanud positiivse lahenduse. «Eeldatavalt kinnitab linnavalitsus oma otsuses ka  puuduolevad finantsid ja saadab selle otsustamiseks  volikogu poole teele. Soovin, et sellest sammust oleks ka EAS-le piisavalt ning pimesikumäng Kultuurikatla ümber selleks korraks lõpeb,» sõnas Sepp. 

«Hea õppetunni  peaks sellest saama aga kõik avaliku võimu ja vahendeid käsutavad  inimesed, sest pikk ja asjatu venitamine on sisuliselt viinud kogu projekti  olukorda, kus me vaagume selle piiri peal, kas EAS üldse toetab meid  või kutsub kõik varem eraldatud toetused tagasi.»

Viimased kaks töönädalat saavad Sepal olema täidetud  uute ehitushangete ettevalmsitamise, Kultuurikatla Aia avamise ning uue ringi ettevõtlusprogrammi  - ettevõtlusmängu - käivitamisega.

Juuni alguses Kultuurikatla juhi kohale asuv Väino Sarnet jäi telefonitsi napisõnaliseks. «Minu põhimõte on selline, et pole hea tava oma eelkäijat kritiseerida,» rääkis Sarnet. «Ametikohale asudes alustan oluliste asjaolude ja murekohtade väljaselgitamisest ning asun siis otsima viise nende lahendamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles