Sel laupäeval peetakse Pelgulinna päeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uunikumbussi tuur mullusel Pelgulinna päeval.
Uunikumbussi tuur mullusel Pelgulinna päeval. Foto: Mihkel Maripuu

Sel laupäeval, 24. mail on Ristiku põhikooli hoovis Pelgulinna Seltsi poolt korraldatud järjekordne Pelgulinna suur asumipidu, mis tänavu kannab pärimuspäeva nime.


Pelgulinna Seltsi juhatuse liikme Pille-Maris Arro sõnul on asumipeo eesmärgiks tutvustada seekord Pelgulinnas elavate rahvaste kultuuri. «Aga ka meie asumi põnevat ajalugu. Ootame peole kõiki pelgulinlasi ja Pelgulinna sõpru,» ütles Arro.

Pelgulinna päev algab kell 11 asumirahva ja külaliste ühise meeleoluka rongkäiguga Telliskivi kirbuturu juurest Ristiku põhikooli hoovi.
Pärast avamist keskpäeval astuvad kooli hoovis asuval laval kümne tunni jooksul üles erinevad rahvakultuurikollektiivid ja bändid. Sealsamas toimub laat, kätt saab proovida töötubades, avatud on Pelgulinna tänavalugude näitus ja kohvikud. Pika päeva lõpetab öökino.

Palju põnevat toimub samal ajal ka mujal Pelgulinnas. Ekskursioonid Ristiku põhikooli hoonesse, Eesti filmiarhiivi ja Peeteli kiriku torni. Uunikumbussiga saab teha tuuri läbi Pelgulinna erinevate hoonestuspiirkondade. Kõigil on võimalus jalutada Pelgulinnas ja külastada hoovikohvikuid. Lastele pakub tegevust Kolde lasteaed.

Pelgulinna päeva peeti esimest korda 1990. aastate keskel. Pärast pausi taastati asumipeo traditsioon kaks aastat tagasi. Eelmisel aastal toimus maikuus rahvarohke Pelgulinna päev, septembris peeti aga Pelgulinna mahemänge. Asumipeod on aidanud liita kohalikku kogukonda ja tutvustada Pelgulinna laiemalt.

Pelgulinna Selts on Tallinna vanim, 22 aasta eest asutatud asumiselts. Pelgulinna päeva kava leiab Pelgulinna Seltsi kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles