Tallinna Lastehaigla võib toetusfondi toel peatselt saada ka sünnitusmaja

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond tunnustas raekojas oma mulluseid suurimaid toetajaid ja sponsoreid. Mullu kogus fond mullu toetustest kokku rekordilised 691 734 eurot ning tulevikuplaanidesse kuulub ka naistenõuandla ja sünnitusmaja rajamine.

Mullu sai toetusfond kätte lõviosa väliseeslastest perekond Randpalude 584 000-eurosest hiigelannetusest. Suuremate eraisikust annetajate hulka kuulusid ka väliseestlased Maret ja Tarmo Aun, suurim juriidilisest isikust toetaja oli AS Selver.

Koos Kanada väliseestlaste, perekond Randpalude suurannetusega kogus fond mullu toetustest kokku rekordilised 691 734 eurot.  «See on märkimisväärne summa, mille eest saame lastehaiglas käima lükata mitu mahukat ja kallist aparatuuri nõudvat projekti,» selgitas Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer.  

Valdav osa mullustest toetustest kulus uue laste reanimobiili, selle aparatuuri ning tänavu valmiva EEG labori ostuks,  millise projekti tarbeks kulub lõviosa perekond Randpalude suurannetusest, on täna veel arutluse all. «Kõne all on olnud näiteks lastehaigla juurde rajatava uue perinatoloogiakeskuse toetamine, mis tähendab eelkõige riskigruppi kuuluvatele sünnitajatele mõeldud naistenõuandlat koos sünnitusmajaga ja laste intensiivravi ning regionaalhaigla kompetentsi koos kõigi täiskasvanute erialadega.»

Mullustest toetajatest väärivad Inna Krameri sõnul eraldi ära märkimist kindlasti ka väliseestlased Maret ja Tarmo Aun, kes tegid annetuse oma ema, Maret Auna nimel. Samuti AS Selver, kes on lastehaiglat toetanud juba 11 järjestikust aastat.  «Oleme tänulikud kõigile annetajatele. Väga suur rõõm on kindlasti ka püsitoetajate üle, kes panustavad pidevalt laste tervise parandamisse. Olgu annetatud summa väike või suur, eelkõige loeb inimeste tahe head teha,» märkis Inna Kramer.

 «Tallinna Lastehaigla Toetusfondil on taas põhjust tänada kõiki annetajaid, kelle hulk on aasta-aastalt järjepidevalt kasvanud,»  märkis Tallinna Lastehaigla Toetusfondi patroon Evelin Ilves.  «Tore on, et toetusfondil on välja kujunenud kindel ja stabiilne toetajaskond, kelle hulgas on nii ettevõtteid kui ka eraisikuid,» kiitis ta. «See näitab, et Eesti ühiskond on muutunud hoolivamaks ja üksteist märkavamaks, suudame ühiskonnana näha, et meie perekond on suurem kui meie lähiring – see on kogu Eesti. Paljud meist soovivad, et lisaks iseendale läheks paremini ka neil, kellega Eestis koos elame ning heategevus on selleks väga hea panus,» märkis Ilves.

Evelin Ilves jutustas tänuüritusel, et mõlgutas täna samal teemal mõtteid ise arsti ooteruumis - nimelt kukkus sportlik presidendiproua rulluiskudega nii õnnetult, et vajas kursusekaaslasest arsti abi.  «Sain aega mõelda, mida tunneb inimene, kes peab haiglasse minema ning kui suur abi on teinekord ka tohtri headest sõnadest ja jääkotist, mida ta ulatab, rääkis Ilves.  «See, missugune on haiglakeskkond, on väga tähtis, eriti lastele. Tihti aga kõikvõimalikud olulised abistavad tegevused, mis aitavad haiglakeskkonda lapse jaoks võimalikult normaalsena hoida, eelarvesse paraku ei mahu, ning siin tulebki appi toetusfond,» kiitis ta.

Tervise- ja tööministri Urmas Kruuse sõnul on Tallinna Lastehaigla Toetusfond  Eesti vanim ja suurim omataoline toetusfond, mis on eeskujuks paljudele teistele sarnastele fondidele. «Minu jaoks on väga sümpaatne Lastehaigla Toetusfondi põhimõte – tegutseda mitte riigi asemel, vaid riigile lisaks. Toetusfondi poolt kogutavad summad on väga suured, mis kinnitab, et lisaks maksudele on Eesti inimesel soov nii kodu- kui välismaal panustada oma riigi arengusse kindlates valdkondades. Usun, et laste tervis on kõigi eestlaste ja eestimaalaste sotsiaalne prioriteet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles