Kristalli ilu

Indrek Grigor
, kunstiteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Installatsioon «Raymond the Diamond» on torudega täitnud kunstimaja ülemise korruse saali ja kaks külgmist tuba, millest ühes on ka hiiglaslik teemant. Torude otstesse on kinnitatud väikesed põrsad. Näitust saab Tartu kunstimajas (Vanemuise 26) vaadata 1. juunini.
Installatsioon «Raymond the Diamond» on torudega täitnud kunstimaja ülemise korruse saali ja kaks külgmist tuba, millest ühes on ka hiiglaslik teemant. Torude otstesse on kinnitatud väikesed põrsad. Näitust saab Tartu kunstimajas (Vanemuise 26) vaadata 1. juunini. Foto: Kristjan Teedema

Margus Tamme ja Marta Stratskase näitusel kohtuvad ornament kui müstiline universumimudel ning inimlik iha kõiksust mõista kui kerglane arvutimängumaailm, kus elektroonilise heli saatel sihtpunkti poole kihutatakse.

Margus Tamm on üks Eesti tunnustatuimaid disainereid, kes ei tohiks ka Tartu näitusekülastajale võõras olla. Viimati oli tema installatsiooni kunstimaja suures saalis võimalik näha aasta tagasi rühmanäitusel, kus teise korruse parempoolne saal oli täidetud suurte valgete ristidega.

Tolle ja käesoleva teose «Raymond the Diamond» vahel on mitu otsest paralleeli. Ristide ja nende alusteks olnud ristkülikute mahud olid kõik moodustatud identsetest kuubikutest. Praeguse näituse kõige silmapaistvam osa, tervet saali täitev torurägastik on samuti moodustatud ühetaolistest moodulitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles