Minister Savisaarele: kuhu jääb Kultuurikatla omafinantseering?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Kultuurikatla juht Evelyn Sepp ütles, et kasutuselevõtu loaga võib Kultuurikatel avaneda järgmise aasta kevadel.
SA Kultuurikatla juht Evelyn Sepp ütles, et kasutuselevõtu loaga võib Kultuurikatel avaneda järgmise aasta kevadel. Foto: Martin Ilustrumm

Siseminister Hanno Pevkuri allkirjastatud kiri Edgar Savisaarele nõuab Tallinnalt aru Kultuurikatla omafinantseeringu osas.

«Pärast kohtumist EASi esindajatega peame möönma, et oleme mures Kultuurikatla projektijärgse valmimise pärast. Mõistame, et Kultuurikatla ehituse puhul on tegemist väga mahuka projektiga, kuid ootame Teilt omafinantseeringu tagamise osas detailsemat infot,» seisab kirjas.

«Soovime teada, milline summa ning kuidas (kas lisaeelarvega vms) eraldatakse Tallinna linna poolt hiljemalt 2014. aasta juunis Kultuurikatla ehitamise jätkamiseks ning milline summa planeeritakse 2015. aastaks, et ehitustööd õigeaegselt lõpetada?» küsitakse kirjas. «Palume konkreetselt ära näidata rahastamise allikad eelarves. Palutud kiireloomuline info on hädavajalik mõistmaks, kas Tallinna linn on suuteline planeeritud Kultuurikatla projekti ellu viima ja täitma endale projektiga võetud kohustusi,» kirjutab Pevkur.

«Juhime Teie tähelepanu, et tulenevalt struktuuritoetuste kasutamise reeglitest on projekti elluviimisel selged ajalised piirid. Sellest tulenevalt on EAS kõikide projektide puhul sunnitud kaaluma projektide elluviimise realistlikkust ning vajadusel rahuldamisotsuste kehtetuks tunnistamist ja toetuse teistele projektidele suunamist, juhul kui taotleja (Kultuurikatla puhul Tallinna linn) ei suuda tagada projekti elluviimist ja õigeaegset lõpetamist.» Kinnitust omafinantseeringu kohta ootab riik linnalt hiljemalt 31.maiks 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles