Anvelt esitab justiitsministeeriumi kantsleriks Norman Aasa

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas.
Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Justiitsministeeriumi kantsler Margus Sarapuu teatas minister Andres Anveltile soovist lahkuda 31. augustil ametist, justiitsminister esitab valitsusele kantsleri kandidaadiks praeguse riigi peaprokuröri Norman Aasa.

Sarapuu sõnul on tal olnud kõigi justiitsministritega väga hea koostöö, ka praeguse justiitsministri Andres Anveltiga. «Juba mõnda aega küpsenud lahkumisotsus lükkus mõnevõrra edasi vaid põhjusel, et tahtsin tagada uue ministri sujuva töösse sisseelamise,» ütles Sarapuu.

Anvelti sõnul oleks Margus Sarapuul justiitsvaldkonnale veel palju anda, kuid ta mõistab, et pärast tosinat aastat tööd vajab ta uusi tuuli.

«Uue kantslerina näeksin Norman Aasa, kelle suureks eeliseks on väga hea kombinatsioon tippjuristi teadmistest ja tippjuhi kogemustest ning seetõttu esitan ta tippjuhtide valikukomisjonile heakskiidu saamiseks,» lausus Anvelt.

 Avaliku teenistuse seaduse järgi nimetab ministeeriumi kantsleri ametisse valitsus, kuulates ära avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni arvamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles