Pildid: päästeõppusel harjutatakse maavärina tagajärgedega toimetulekut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harku vallas Türisalu külas Treppoja teel asuvas vanas raketibaasis kestab esmaspäevast neljapäevani rahvusvaheline suurõppus Modex, kus neli riiki harjutavad koostööd maavärina tagajärgedega hakkama saamisel.

Stsenaariumi järgi toimus 18. mail tugev maavärin koos hilisemate tugevate järeltõugetega, maavärinas sai legendi järgi enim kannatada Tallinn, kohalik päästeteenistus on hõivatud linnas varinguohvrite leidmisega ning nende aitamisega. Samal ajal on tulnud ärevad signaalid Tallinna lähiümbrusest, eelkõige Harku vallast. Seal on mitmed külad maavärina tõttu kokku kukkunud, on teateid hukkunud inimestest ning vigastatutest. Umbes sadakond inimest vajab ajutist peavarju.

Õppuse reaalne osa mängitakse läbi vanas raketibaasis, mõned tegevused on viidud ka Muraste Politsei-ja Piirivalvekolledžisse, teatas päästeameti pressiesindaja.

Õppuse jooksul harjutatakse loodusõnnetuse tagajärjel tekkinud kahjude likvideerimist ning kannatanute abistamist. Õppusest võtavad osa meeskonnad Soomest, Austriast, Itaaliast ja Leedust, samuti Euroopa Liidu koordinatsioonimeeskond. Kokku osaleb õppusel ligi kakssada inimest. Õppusel osalevad ka otsingukoerad, kelle ülesandeks on majarusude alt kadunud inimeste leidmine.

Õppus korraldatakse Treppoja teel asuvas vanas raketibaasis, sest seal on majavaremed, mis annavad reaalse pildi, milline võib olla olukord pärast looduskatastroofi. Lisaks on tegemist eraldatud kohaga.

Modex-õppus on osa Euroopa Liidu elanikkonnakaitse mehhanismist, mis annab erinevatele meeskondadele võimaluse harjutada koostööd suurõnnetuse ajal ühtse Euroopa Liidu meeskonnana. Antud õppus on neljandas õppetsüklis teine. Kõik elanikkonnakaitse õppused korraldatakse erinevate meeskondadega ning erinevates riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles