Sammasõunapuud vallutavad koduaedu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna sammasõunapuud olid kõik otsas, sai Juhani puukooli Harku istikuäri juhataja Eve Pihlakas näidata vaid tavaliste õunapuude istikuid.
Kuna sammasõunapuud olid kõik otsas, sai Juhani puukooli Harku istikuäri juhataja Eve Pihlakas näidata vaid tavaliste õunapuude istikuid. Foto: Toomas Tatar

Koduomanikud jooksevad tormi meil veel üsna uudsetele sammasõunapuudele, mis võtavad tänu oma sambataolisele kitsale võrale aias vähe ruumi.

«Need on väga populaarsed,» kinnitas Juhani puukooli Harku istikuäri juhataja Eve Pihlakas, kelle sõnul ületab nõudlus kindlasti pakkumist.

Mõne kuu jooksul müüs ainuüksi Juhani puukool üle 2000 sammasõunapuu ehk baleriinõunapuu istiku ning praeguseks on ka kõige suuremad aianduspoed nendest tühjaks ostetud. Sellist müügiedu ei osanud ükski kaupleja oodata, sest eelmisel aastal oli huvi sammasjate õunapuude vastu veel üsna napp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles