Triinu-Mari Ots: hea perearst oskab meditsiinipusle kokku panna

Triinu-Mari Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu-Mari Ots
Triinu-Mari Ots Foto: Erakogu

Ükskõik kui hea on arst inimese või meedikuna, üksi süsteemis töötades ei saa ta kvaliteetset arstiabi pakkuda. Selleks on vaja korralikku meeskonda, pädevaid pereõdesid ja ladusat töökorraldust, kirjutab perearstide seltsi juhatuse liige Triinu-Mari Ots.

Hea arst ja kvaliteetne arstiabi ei ole kaugeltki mitte sünonüümid. Legendid on sündinud arstidest, kes, käed taskus, patsiendi poole pilkugi viskamata, kõiki küsimusi ignoreerivad, kuid operatsioonitoas tuntakse neid kuldsete kätega arstidena.

Perearstil on keeruline hea arsti mainet vaid käelise tegevusega teenida. Perearstilt eeldab patsient teatud isiklikku kontakti, ja mida usalduslikum ja lähedasem kokkupuude, seda rahulolevam on patsient. Patsiendi jaoks on hea perearsti puhul väga oluline ka arsti kättesaadavus. Enamasti peetakse heaks arstiks seda, kes alati olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles