Tippspordist loobunud Glebova: mu karjäär oli suurepärane seiklus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova.
Jelena Glebova. Foto: Liis Treimann

Tänavu jaanuaris Budapestis EMil nais­üksiksõidus seitsmendana lõpetanud ja sellega Eestile tiitlivõistlustelt iluuisutamises kõigi aegade parima koha toonud Jelena Glebova tõmbas sportlaskarjäärile joone alla.

«See oli minu jaoks planeeritud, mitte ootamatu samm,» lausus Glebova, lisades, et loobumisotsuse põhjuseks ei olnud Sotši olümpiamängudel saadud 29. koht. «Enda jaoks tegin juba viis aastat tagasi otsuse, et 24-aastaselt ma lõpetan. Tegelikult tekkis pärast Sotši mängude ebaõnnestumist isegi veel väike kahtlus, et ehk proovin jätkata, aga mõtlesin paar kuud ja leidsin, et siiski aitab,» lisas ta.

Glebova sõnul tuli tal karjäärile tagasi vaadates loomulikult ette ka ebaõnnestumisi, kuid üldjoontes jääb ta saavutatuga vägagi rahule. «Kokkuvõttes ei jää kripeldama miski. Tunnen, et sain oma võimetest maksimumi kätte. Need kakskümmend aastat – alustasin ju viieaastaselt – on olnud suurepärane seiklus! Olen väga tänulik oma vanematele, kes mind kunagi iluuisutamistrenni viisid,» lausus Glebova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles