Tallinna randades asub ametisse 40 rannavalvurit

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve.
Rannavalve. Foto: Priit Mürk

Punavalgetes vormides G4Si rannavalvurid valvad Pirita ja Pikakari rannas juba alates homsest, 23. maist. Stroomi, Kakumäe ja Harku järve rannas alustab rannavalve 1. juunil.


Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul algab rahvusvahelise ökomärgisega Sinilipp tunnustatud Pirita ja Pikakari rannas rannavalve hooaeg reedel, 23. mail. Teistes Tallinna avalikes randades alustab rannavalve 1. juunil ja kestab 31. augustini.

G4Si vetelpäästjad on suplejate ohutuse järele valvamas tööpäeviti kella 9-20 ning laupäeviti ja pühapäeviti kella 9-21. «Ka käesoleval aastal jätkatakse supluskohtades lastele erksavärviliste käepaelte jagamist, kuhu lapsevanemad saavad kirjutada oma telefoninumbri, mis võimaldab lapsi hõlpsamini vanemate juurde tagasi juhatada,» lisas Sarapuu.

Kokku on tänavu pealinna randades ametis 40 rannavalve töötajat. Pirital on tippajal vahetuses seitse, Stroomil kuus, Kakumäel, Pikakaril ja Harkus kaks rannavalvurit. Tallinn hoiatab, et vaatamata lõõskavale päikesele on veetemperatuurid Tallinna randades jätkuvalt külmad ning sobivad vaid karastunud suplejatele. Enne vette minekut tuleks kindlasti veenduda, et veeolud soosivad suplust.

Kõige operatiivsemat rannainfot G4Si valves olevate randade kohta leiab veebilehelt www.g4s.ee. G4Si rannainfo lehel uuendatakse ilmastiku ja rannaolude andmeid neli korda päevas. Samuti edastavad G4Si rannainfot ka suuremad ilma- ja uudisteportaalid.

Rannas annavad infot veeolude kohta rannavalve tornides lehvivad signaallipud ja infotablood, mis näitavad õhu- ning veetemperatuuri. Punane lipp heisatakse randa, kui suplemine on ohtlik kõigile. Veetemperatuur on sel juhul alla 16 kraadi, võib puhuda tugev tuul ja lained on kõrged. Samuti heisatakse punane lipp keskkonnareostuse või mõne muu ohu puhul.

Kollane lipp teatab, et suplemine on ohtlik lastele, eakatele ja kehvadele ujujatele, kuna veetemperatuur 16–18 kraadi vahel ja ilmastikutingimused on muutlikud.

Rannas lehviv roheline lipp märgib, et veetemperatuur on üle 18 kraadi, ilmastikutingimused head ja suplemine on kõigile ohutu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles