Mida pakuvad tänavused vanalinnapäevad?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna Päevade ja Tallinn Treff Festivali avaetendus «Tuli suvi».
Vanalinna Päevade ja Tallinn Treff Festivali avaetendus «Tuli suvi». Foto: Toomas Huik.

Laupäeval saavad suure akrobaatikašõuga avalöögi järjekordsed vanalinnapäevad 

Tänavuste vanalinnapäevade avalavastus «Linna loomine» kasutab mängupaigana muuhulgas Raekoja torni ja müürigaleriid ning lähedalasuvate hoonete katuseid. Seekordsed vanalinnapäevad keskenduvad vanalinna tänavatele. Vanalinna tänavatevõrgustik kujunes välja juba 11.-15. sajandil ja on säilinud sellisel kujul peaaegu terviklikult tänaseni. Põnevat vaatamist-kuulamist jagub nii vanalinna olulisematele ja suurematele kui ka väiksematele ja kõrvalisematele tänavatele.

Vanalinnapäevad 2014 on jagatud mitmeks erinevaks teemapäevaks. Avapäeval, 24. mail toimub vaatemänguline avaetendus «Linna loomine» Raekoja platsil. Pühapäev, 25. mai on kuulutatud kirikupäevaks, mil paljusid vanalinna kirikuid täidavad orelimäng ning kontserdid. Uue nädala algus toob traditsioonide päeva 26. mail, mil peetakse traditsioonilist konverentsi «Rahutu vanalinn», mis kutsub inimesi kaasa mõtlema vanalinna puudutavatel aktuaalsetel teemadel.

Teisipäev, 27. mai on tervisepäev, mille raames toimuvad erinevad tervise-, spordi- ja liikumisüritused. Ürituste komplektist ei puudu ka teatripäev 28. mail ning muusikapäev 29. mail, kus tänavaid täidavad erinevad värvikad etteasted näitlejate ja muusikute poolt. Reede 30. mai on muuseumipäev, kus inimestel avaneb võimalus end harida ning osa võtta muuseumite eriprogrammist. Laupäev 31. mai on kuulutatud vana aja päevaks, kus toimub traditsiooniline rüütlite mõõduvõtmine hobuste, mõõkade ja vibudega. Ürituse krooniks kujuneb 1. juunil peetav lastepäev, kus terve vanalinn on täis toredaid kogupereüritusi.

Alates 1982. aastast korraldatava linnarahva suve alguse peo peategelaseks on Tallinna vanalinn. Vanalinna hoovid, platsid, tänavad ja kohvikud täituvad neil päevil muusika, kunsti, teatri ning mitmete teiste suuremate ja väiksemate ettevõtmistega. Kogu programmi saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles