Euroopa Komisjon muretseb Tallinn 2011 juhtimise pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn 2011 esindus Tallinna päeval.
Tallinn 2011 esindus Tallinna päeval. Foto: Toomas Huik

Esmaspäeval külastab Eestit Tallinn 2011 Euroopa kultuuripealinna hindamiskomisjoni esimees Sir Bob Scott, kes tahab saada selgust, kuidas on korraldatud sihtasutuse Tallinn 2011 juhtimine pärast Mikko Fritze ja Kaia Jäppineni lahkumist.


«Hindamiskomisjonile teeb muret, et Mikko Fritze lahkumine tuli ilmsiks alles pärast aprillis toimunud viimast kohtumist ning et abilinnapea, kes oli aastaid Tallinn 2011 projekti vedamisega seotud on vahetunud,» rääkis Euroopa Komisjoni hariduse ja kultuuri peadirektoraadi kultuuriprogrammide üksuse juht Ann Branch, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Teine suur küsimärk Euroopa Komisjoni jaoks on Tallinn 2011 eelarve. Kui Eestis tõdetakse, et kindlaid veksleid tuleva aasta kultuuripealinna eelarve kohta ei saa välja käia enne hilissügist, kui eelarved on kinnitatud, siis Euroopa Komisjon ei saa anda välja kultuuripealinnale mõeldud 1,5 miljoni eurost preemiat, sest ilma Eesti garantiideta on see vastuolus Euroopa Liidu reeglitega.

Euroopa Komisjoni hariduse ja kultuuri peadirektoraadi pressiesindaja Dennis Abbott ütles, et 1,5 miljoni euro suuruse preemia maksmise juures ei peaks rääkima tähtaegadest või Komisjoni soovist toetuse maksmisest hoiduda, sest kõik on huvitatud, et Tallinn 2011 oleks edukas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles