Ülikool saab maailmatasemel keskuse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIME katseloomakeskuse juhataja Mario Plaas näitab kolm miljonit eurot maksnud magnetresonantstomograafi, mis võimaldab uurida ja vaadelda elusloomade organisme.
SIME katseloomakeskuse juhataja Mario Plaas näitab kolm miljonit eurot maksnud magnetresonantstomograafi, mis võimaldab uurida ja vaadelda elusloomade organisme. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikool avab täna Maarjamõisa teaduslinnakus maailmatasemel siirdemeditsiinikeskuse, mille tingimused ja ülimoodne aparatuur loovad teadusuuringuteks senisest palju paremad võimalused.

Kaks päeva enne tähtsat sündmust Tartu Postimehele uut tippkeskust tutvustanud siirdemeditsiinikeskuse (SIME) katseloomakeskuse juhataja Mario Plaasi sõnul on maja laias laastus jaotatud molekulaarbioloogia laboriteks ja katseloomakeskuseks.

Lisaks on keskuses eraldi infektsioonilabor, kus võib töötada ohtlike ja geneetiliselt muundatud patogeenidega (bioohutusklass III). « Eestis ei ole veel olnud sellist laborit, kus saab uurida raskeid viiruslikke infektsioone in vivo ehk loomadel,» selgitas Plaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles