David Lidington: uus algus Ukraina jaoks

, Briti Euroopa asjade minister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Lidington
David Lidington Foto: SCANPIX

Demokraatia fundamentaalseks põhimõtteks on usk inimeste võimesse vastu võtta iseseisvaid otsuseid oma tuleviku osas. Pühapäeval lähevad Ukraina kodanikud valimisjaoskondadesse uut presidenti valima ühel kõige olulisematest valimistest oma riigi ajaloos. Igal valijal Ukrainas peab olema võimalik öelda sõna sekka, missugust tulevikku ta tahab oma riigile näha.

On julgustav, et pea kõikides valimispiirkondades, välja arvatud Krimmis, ennustatakse üle 90-protsendilist valimisaktiivsust ning vaba ligipääsu valimisjaoskondadesse enamikus Ukraina 25 regioonist.

Pärast kuude kaupa ilmunud uudispealkirju ebastabiilsusest, mida kannustab sageli Vene propaganda, on lihtne ära unustada, et lõviosa riigist on jäänud sellest puutumata. Kui minna peaaegu mistahes linna suures Ukrainas, on näha, et ukrainlased lähevad oma eluga edasi. Võttes arvesse erapooletu OSCE/ODIHRi valimiste vaatlusmissiooni positiivset hinnangut, on eelolevad valimised mistahes standardi kohaselt usaldusväärsed valimised, kus on esindatud lai spekter kandidaate, kes avaldavad sõltumatu meedia vahendusel erinevaid nägemusi, mis peegeldavad Ukraina rahva tahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles