Restoranid Kaks Kokka ja uuenenud Ö avasid uksed

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas kohviku Spirit ruumides Mere puiesteel avas uksed uus restoran Kaks Kokka, mis hakkab restoraniga Ö jagama nii meeskonda kui kööki. Restorani Ö ja uue restorani Kaks Kokka peakokkadena on ametis Martin Meikas ja Ranno Paukson.

Restoranide töös ka äripartneritena kaasa löövate Pauksoni ja Meikase sõnul jätkab restoran Ö oma tuntud headuses fine dining lipu all ning eelistatult kvaliteetsest kodumaisest toormest valminud menüüle annab uuema vormi kokkade endi nägemus, mida on lihvinud kogemused tuntud restoranides nii meil kui mujal.

«Rõhk saab olema toorainel, mis on parim just antud hetkel ning vastavalt sellele hakkab vahelduma ka menüü. Kindlasti tahame sisse tuua ka Eesti vanu traditsioonilisi toiduvalmistamise tehnikaid,» selgitas Paukson. «Kaks peakokka on alati köögis, nii on meil asjadest parem ülevaade ja üks peakokk on alati majas,» rääkis ta.

Pauksoni sõnul leiab nende menüüst ka üksjagu metsa-ande, sest metsas käia ja erinevaid taimi jm. korjata armastavad nad mõlemad. Samuti loodavad kokad koostööle kohalike väiketalunikega. «Me ei piira end siiski vaid kohaliku toorainega. Aga värskus ja kvaliteet on kindlasti väga tähtis,» rõhutas uue söögikoha peakokk. «Pakume parimat, mida saada on, kuid ürdid, juurikad, salatid jms. on mõistagi kohalik,» ütles ta. 

Uus söögikoht Kaks Kokka tegutseb senise kohvik Spiriti ruumides ning asub jagama restoraniga Ö nii meeskonda kui kööki, jäädes oma olemuselt naabriga võrreldes siiski lihtsamat joont hoidvaks. Kahes Kokas valmivad toidud on Meikase ja Pauksoni sõnul suuresti meeste endi lemmiktoidud, millega nad heal meelel ka oma sõpru kostitavad. Hinnatase on peakoka sõnul Kahes Kokas väga mõistlik, fine dining restoran Ö hinnatase on kõrgem.

Meikas ja Paukson on head sõbrad juba enam kui kümme aastat ja koos on töödki tehtud pea sama kaua. Saaremaalt pärit mehed on töötanud Pädaste mõisa restoranides Alexander ja Neh ning kogemusi on saadud lisaks mitmest Michelini tärnidega pärjatud restorani köögist nii Skandinaavias kui mujal Euroopas.

Uus restoran Kaks Kokka

Mere pst. 6 E (endise kohviku Spirit ruumides)

Avatud: E-N: Kell 12 - 23, R - L: Kell 12 - 00, P: Kell 13 - 22

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles