Video: õpilased pidasid matemaatika eksamit pigem lihtsaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lahendasid Eestimaa abituriendid esmakordselt kõigile lõpetajatele kohustuslikuks seatud matemaatika riigieksamit. Õpilastel oli võimalus valida n-ö kitsa ja laia eksami vahel.

Postimees käis vahetult pärast matemaatika riigieksami lõppu Tallinna Ühisgümnaasiumis. 12nda klassi lõpetaja Günther ütles, et kooli poolne abi oli väga hea. «Arvan, et see valmistas eksamiks hästi ette. Miski erilist raskust ei valmistanud.»

Koolilõpetaja Marleeni sõnul polnud kooli ettevalmistus talle piisav ja lisatunde võttis ta Tallinna tehnikaülikoolist. «See aitas mind väga. Mõnede ülesannete lahendamine jäi valemite taha, mis lihtsalt ei tulnud meelde,» tunnistas tütarlaps.

Abiturient Gert leidis, et ettevalmistus kooli poolt oli koguni rohkem kui piisav, sest eksam tundus pigem kerge. «Eksamiraamatu põhjal ootasin raskemat. Mõtlema pidi, aga midagi ületamatult rasket polnud.»

Loe lähemalt homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles