Oper: kahju, et kusagil meistriks ei tulnud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal Küprosel viimase klubimängu pidanud Oper jätab tippspordiga hüvasti esmaspäeval, kui ta jookseb Eesti koondise särgis väljakule kohtumises Gibraltariga. Operi sõnul sooviks ta ründajana karjääri lõpetada väravaga: «See oleks justkui kirss tordil.»
2013. aastal Küprosel viimase klubimängu pidanud Oper jätab tippspordiga hüvasti esmaspäeval, kui ta jookseb Eesti koondise särgis väljakule kohtumises Gibraltariga. Operi sõnul sooviks ta ründajana karjääri lõpetada väravaga: «See oleks justkui kirss tordil.» Foto: Toomas Tatar

Eesti jalgpallikoondise läbi aegade suurim väravakütt Andres Oper tõmbab esmaspäeval oma karjäärile joone alla, kui jookseb väljakule kohtumises Gibraltariga. Kui Oper on läinud koondise fännide südamesse eelkõige Hollandile löödud väravaga ning kahe tabamusega, mis aitasid eestlastel alistada Venemaa, siis nüüd vaatas Oper Postimehe palvel tagasi välis­klubides veedetud hooaegadele.

Välismaal mängis Oper aastatel 1999–2013. Hinnanguliselt on kindlasti tegemist Eesti jalgpallurite ühe säravama klubikarjääriga. Kõige rohkem kahetseb ründaja aga seda, et nendest aastatest ei jäänud kätte ühtegi tiitlit.

Operi esimene välisklubi oli taanlaste Aalborg, kes maksis 21-aastase eestlase eest toona miljon USA dollarit. Taani kõrgliigas mängis ta aastatel 1999–2003.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles