Kuue aastaga kuuekordseks

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallutavad maailma: hästi kokku harjutanud tandem 
Marek (vasakul) ja Janek Pohla.
Vallutavad maailma: hästi kokku harjutanud tandem Marek (vasakul) ja Janek Pohla. Foto: Liis Treimann

Milline Eesti toode on kõigile vaatamiseks väljas keset Tallinna lennujaama ootesaali? Õige vastus: kajak.

Pool tosinat aastat tagasi, kui vennad Janek ja Marek Pohla said Viimsi süstavabriku Tahe omanikeks, pakkus ettevõte tööd 16 inimesele. Nüüd on Tahe Outdoorsis sada töötegijat ja firma käive varasemast kuus korda suurem, lisaks Viimsile valmistatakse kajakke, aga ka turvavarustust ja spordirõivaid Tartus ning aere koguni Prantsusmaal.


Vesi ja veesport on Tartust pärit Pohlasid lapsest saati tõmmanud. Vanem vend Janek käis koolipõlves aerutamistrennis, noorem, Marek harrastas vabal ajal kanuu- ja kajakisõitu.

«Kui mulle tehti ettepanek Tahe omanikeringi astuda ja seejärel firma ära osta, ütlesin Janekile, et nüüd on meil suurepärane võimalus tööd ja hobi ühendada – haarame sellest kinni,» meenutab Tartu Ülikooli keemikuna lõpetanud Marek, kes puutus Tahega esialgu kokku neid materjaliga varustades. «Siin Viimsis on meri lähedal, nii et saame kas või lõunapausi ajal aerutamas käia. Aga päris nii siiski ei ole, et teeme neli tundi tööd, siis sõidame kaks tundi kajakiga ja pärast töötame veel neli tundi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles