Presidendi tütrelt väljapressija jäi pettusega vahele

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi tütre ähvardamises süüdi mõistetud Kätlin 2010. aasta sügisel Kuressaares kohtumaja ees.
Presidendi tütre ähvardamises süüdi mõistetud Kätlin 2010. aasta sügisel Kuressaares kohtumaja ees. Foto: Mario Laul

Neli aastat tagasi president Toomas Hendrik Ilvese tütrelt raha välja pressinud saarlanna pettis eelmise aasta sügistalvel mitmelt inimeselt mobiiltelefone müüa lubades välja suure summa raha, kirjutab Saarte Hääl.

2010. aasta mais presidendi tütrelt suure summa raha väljapressimiselt tabatud pannud neiu talle toona karistuseks mõistetud tingimisi vangistusest ilmselt ei õppinud. Ta otsustas eelmise aasta oktoobris kerget raha teenida ja riputas Osta.ee keskkonda iPhone 5 müügipakkumise. Telefoni soovinud ostja kandis neiu arvele mitusada eurot, kuid telefon jäi tal saamata. Ka ei tagastanud naine saadud raha.

Sama skeemi kasutas kelm kuus korda erinevates müügikeskkondades ja Facebookis, pakkudes lisaks mobiiltelefonile ühel korral müügiks ka välist kõvaketast. Ühelegi ostjale ta lubatud kaupa ei saatnud, kuid raha kasseeris sisse.

Kokku pettis neiu oma ohvritelt välja 2349 eurot, mis tal tuleb kohtu otsusel hüvitada. Lisaks peab ta riigile maksma 532 eurot kuriteo toimepanemise eest ja 120 eurot kaitsjatasu.

Kohus karistas naist neljapäeval kahe aasta ja kümne kuu pikkuse tingimisi vangistusega sama pika katseajaga. Kohtus kahetses neiu toimepandut. Kohtuotsuse võib ta edasi kaevata 15 päeva jooksul.

Novembris 2010 määras Kuressaare kohtumaja kohtunik naisele väljapressimise eest kaks aastat ja kaheksa kuud vangistust tingimisi 2-aastase katseajaga ja käitumiskontrollile allutamisega.

Siis üritas toona 17-aastane neiu president Toomas Hendrik Ilvese tütrelt esimesest abielust Juulia Kristiinelt välja pressida kuus miljonit krooni. Presidendi tütre meiliaadressi sai ta internetist ja saatis ähvardusi sisaldava elektronkirja, kuhu märkis ka oma Eestis oleva pangakonto numbri koos oma pärisnimega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles