Stepašin viib lilled Pronkssõduri juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolör Mihkel Oviir ja Vene Kontrollikoja esimees Sergei Stepašin.
Riigikontrolör Mihkel Oviir ja Vene Kontrollikoja esimees Sergei Stepašin. Foto: Artur Sadovski

Eestis visiidil viibiv Vene Kontrollikoja juht Sergei Stepašin asetab homme lilled Pronkssõduri juurde sõjaväekalmistul ning Vabadussõjas langenud kooliõpilaste mälestusmärgi juurde Reaalkooli juures.

1999. aastal paar kuud Venemaa peaministri ametis olnud Stepašin teatas tänasel pressikonverentsil, et viib koos oma Eesti ametikaaslase riigikontrolör Mihkel Oviiriga lilled just nende mälestusmärkide jalamile, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Stepašini sõnul võeti Venemaal kõike Pronkssõduri teisaldamisse puutuvat väga valulikult ning see lükkas edasi ka tema visiiti Eestisse.

«Praegu on tulnud aeg, et edasi liikuda,» kinnitas Stepašin, lisades, et kuigi ta on Eestis niisama puhkamas käinud korduvalt, siis ametlikke visiite poleks Pronkssõduri tõttu tal ja Oviiril varem õnnestunud korraldada.

«Eestile mõjub valulikult meie arusaam 1930. aastate ajaloosündmustest, aga me oleme siiski naabrid ja peame suhteid parandama, põgeneda pole selle eest kuhugi,» sõnas Stepašin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles