Uhkusega amatöör

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R. Stevie Moore aktsioonis.
R. Stevie Moore aktsioonis. Foto: Tõnu Tunnel / Müürileht

USA kantripealinnast Nashville’ist pärit R. Stevie Moore’i peetakse koduslindistamise üheks pioneeriks, kel olevat 1966. aastast kestnud tegevuse vältel lindis tuhandeid lugusid. Kontserdi korraldaja rääkis, et R. Stevie oli lennujaamast kontserdipaika sõites hakanud ühel hetkel jorutama: Vaiko Eeeplikk, Vaiko Eeeplikk. Nad on Eplikuga vanad kirjasõbrad ja teineteisele oma loomingut saatnud. Kontserdilgi pühendas ta Eplikule loo.

Kontsert koosnes, julgen väita, kolmest osast. Esimeses osas näitas Moore, et on tõepoolest geenius, või vähemalt suudab jätta sellise mulje. Meeleolud ja tempod vaheldusid: robertwyattlik (Moore oma habemega meenutab natuke seda ratastooli aheldatud geeniust) hale-murtud õrnpoeetilisus vahetas kohti zappalike veider-rock’n’roll’i asjadega ja energilise garaaž-power’iga.

Meloodiate ja helistike sünd ning kiire vaheldumine näis olevat midagi, mis tuleb tal välja imelihtsalt, jumaliku ande ülevoolavast allikast. Taustabänd Tropical Ooze tegi oma tööd korralikult ja võimaluse avanedes näitasid muusikud ka oma individuaalseid võimeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles