Sõda Gruusias tõstis Medvedevi populaarsust

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev jääb arvamusküsitluste kohaselt riigi peaministrile Vladimir Putinile endiselt populaarsuselt alla.
Venemaa president Dmitri Medvedev jääb arvamusküsitluste kohaselt riigi peaministrile Vladimir Putinile endiselt populaarsuselt alla. Foto: AFP / Scanpix

Kahe Venemaa juhtiva uuringufirma kinnitusel tõstis konflikt Gruusias Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi populaarsust, kuid riigipea jääb endiselt alla peaminister Vladimir Putinile.


Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskuse VTsIOM hiljutise küsitluse järgi toetas Medvedevi poliitikat presidendina augustis 72 protsenti vastanud Venemaa kodanikest. Juulis toetas riigipea poliitilist kurssi 65 protsenti küsitletuist, kuu aega varem oli temale antud hinnang veel kahe protsendipügala võrra kõrgem, vahendas Gazeta.ru.

28 protsenti vastanutest polnud presidendi poliitikaga kursis, 23 protsenti leidis, et president ei olnud oma otsustes piisavalt jäik. Kõigest seitse protsenti pidas Medvedevi poiliitikat liiga radikaalseks.

Uurimiskeskuse peadirektori Valeri Fjodorovi kinnitusel on riigi kõige populaarsem poliitik endiselt Putin, kelle kõrgel reitingul põhineb paljude analüütikute hinnangul ka presidendi populaarsus.

Sõltumatu uuringufirma Levada keskuse korraldatud uuringust selgus, et Medvedevi tegevusse suhtub positiivselt 73 protsenti vastanutest. Eelmisel kuul oli riigipea populaarsus kolme protsendipunkti võrra madalam. Peaminister Putini tööga oli rahul 83 protsenti küsitletutest.

15.-18. augustil läbiviidud uuringu kohaselt tõusis riigipead usaldavate inimeste hulk 36-lt protsendilt 39ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles