Mihkelson: Jakunini ja Stepašini visiidid näitavad Venemaa suunamuutust

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolör Mihkel Oviir ja Venemaa Kontrollikoja esimees Sergei Stepašin Reaalkooli vabadussõja monumendi juures.
Riigikontrolör Mihkel Oviir ja Venemaa Kontrollikoja esimees Sergei Stepašin Reaalkooli vabadussõja monumendi juures. Foto: Riigikontroll

Venemaa Kontrollikoja esimehe Sergei Stepašini ja raudteejuhi Vladimir Jakunini visiit Eestisse on kindel märk Venemaa sõjaka retoorika muutumisest, leiab välisasjade vaatleja Marko Mihkelson.

«Mõlemad mehed omavad mõjujõudu naaberriigi tänases otsustusahelas, mistõttu hea tahte olemasolul võiksid ka mingid küsimused paigast nihkuda,» kirjutab Isamaa ja Res Publica Liidu liige ja riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson oma blogis.

«Seetõttu on esimeseks lakmuseks suhete tulevikust konkreetsed ettepanekud või teod, mis pärast neid visiite võiksid järgneda,» jätkab Mihkelson. «Kui maad võtab vaikus ning pelgalt märtsikuiste valimiste ootus, siis on selge, et miskit põhjusmõttelist muutumas ei ole.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles