Linn asub kibekiirelt puhastama vängelt haisvat mereäärt

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereäärne ala Meriväljal.
Mereäärne ala Meriväljal. Foto: Küllike Rooväli

Pirita linnaosavanem käis pärast Türgi suursaadiku kaebekirja ise vaatamas Meriväljal mere ääres haisvat ja lagunevat adru ning juba täna peaksid seal algama puhastustööd.

«Kohe kui kiri tuli läksin ise kivide vahele turnima ja tõesti oli seal üks selline paarikümne meetri pikkune adrupatarei, mida hakkame nüüd kokku korjama,» ütles Pirita vanem Tiit Terik.

Terik nõustus, et Meriväljal Aiatee tänava juures, kus paikneb Türgi saadiku residents, on lagunev adru hakanud levitama vänget haisu. Koristusplaan näeb ette kaldaääre ja seal olevate kivide vahede puhastamist.

Terik lausus, et hoovused ja tuul suruvad adru ka Pirita supelranda, kuid seal linna tellimusel askeldav koristusfirma viib selle minema.

«Õhtul tõmmatakse see nõrguma ja hommikul viiakse konteineritega ära,» rääkis ta. «Seda tuleb seal tonnide kaupa.»

Türgi suursaadiku viidatud koht on aga supelrannast edasi Merivälja poole, kus on kivine mereäär. Saadiku residents asub Meriväljal aadressil Aiatee 1 ning majast on mere äärde vaid 70-80 meetrit.

«Sel suvel on merelt tulev lõhn muutunud eriti talumatuks ja tundub olevat äärmiselt tugev just piirkonnas, kus asub minu residents,» märkis suursaadik oma eelmisel nädalal linnapeale Edgar Savisaarele saadetud kirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles