Vanalinnapäevadel asub seiklema kuulus apteeker Melchior

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Ajaloomuuseum

XXXIII Tallinna vanalinnapäevade muuseumipäeva üks põnevaim sündmus ajalooline etteaste «Keskaegne Tallinn. Apteeker Melchior ja Suurgild» Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones.

Muuseumisõpradel on sel päeval harukordne võimalus kuulda ja näha, mis juhtub Indrek Hargla keskajast inspireeritud kriminaallugude sarja peategelase apteeker Melchioriga, kui ta satub keskaegsesse Suurgildi hoonesse. Muuseumisse tulevad külla ajaloolane Ott Sandrak, kirjanik Indrek Hargla ja ajaloohuviliste vabaühendus Lonkava Hundi Koda. Mis täpselt toimuma hakkab, see kõik selgub juba kohapeal.

Ilusa ilmaga toimub etteaste Suurgildi hoone sisehoovis, halva ilma korral Suurgildi hoone suures saalis. Osalemine muuseumipiletiga maksab 3 eurot, vajalik eelregistreerimine.

Indrek Hargla on Eesti tuntumaid ja viljakamaid ulmekirjanikke, kelle teoste hulka kuuluvad ka populaarsed keskajast rääkivad teosed nagu «Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus», «Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus» , «Apteeker Melchior ja timuka tütar», «Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja».  Indrek Hargla järgmine raamat „Apteeker Melchior ja Tallinna kroonika“ ilmub juba õige pea ja selle esitlus toimub 4. juunil kell 16 Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoone suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles