Lastekaitse Liit: lastel pole kerjamine keelatud, kuid see on taunitav

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkerjused Vene turistide kohalolust kasu lõikamas.
Noorkerjused Vene turistide kohalolust kasu lõikamas. Foto: Martin Ilustrumm

Postimehe Tallinncity portaal palus Eesti Lastekaitse Liidul kommenteerida lapskerjuste juhtumeid. Esmaspäeval jäädvustasime ühe järjekordse Vabaduse platsil kerjanud noore, kes polnud kohalikku päritolu.

«Otsest keeldu antud teo kohta seadusandluses ei ole. Samas selline käitumine on ebaeetiline ning vastuolus kehtivate moraalinormidega,» selgitas MTÜ Eesti Lastekaitse Liit lapse õiguste programmi koordinaator Helika Saar.

«Tegu läheb vastuollu lastekaitse seaduses sätestatud põhimõtetega, kus lapsevanem peab alati tegutsema lapse huve silmas pidades. Kindlasti ei ole selline teguviis lapse huvides,» toonitas ta.

«Lapsevanema kohustus on otsida abi majanduslike raskuste leevendamiseks, mitte rakendama selleks oma last. Kui lapsevanematel on ajutised majanduslikud raskused, siis on riik võtnud tarvitusele mitmeid erinevaid meetmeid. Eelkõige tuleks pöörduda kohaliku omavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonda, kus vastavalt perekonna vajadustele leitakse lahendus kas rahalise toetuse või teenuse näol,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles