Politseiauto käib öösiti vanalinnas nagu marsruuttakso

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus klubi Hollywood ees.
Kaklus klubi Hollywood ees. Foto: Karli Saul

Ajaleht Pealinn vahendab, et politsei käib öösiti vanalinnas läbustajate õigusrikkumisi lahendamas sama tihedalt kui marsruuttakso.

Kesklinna politseiosakonna juht Kaido Saarniit rääkis Pealinnale, et vanalinn on Tallinna kõige kriminogeensem paik. «Seal pannakse toime kõige rohkem õigusrikkumisi nädalalõppudel,» märkis Saarniit. «Vanalinna käib politseiauto öötundidel nagu marsruuttakso, tuues iga natukese aja tagant jaoskonda aina uusi ja uusi korrarikkujaid.»

Ettevõtja ning vanalinna elanik Vello Leitham aga tõi eeskujuks, kuidas kohalikud lõbustuskohtade omanikud ja juhid suutsid vähemalt Raekoja platsil öise lärmi maha suruda, ehkki lõbustuskohad töötavad. «Öötundidel lihtsalt väldime igasuguse välja kostva müra tekitamist,» selgitas Leitham, kes on ise üks asja eestvedaja, väljaandele.

«Koondasime Raekoja platsi baariomanikud mitteformaalseks ühinguks, mis ühiselt öörahu üle valvab. Kui keegi meist rahu rikub, kutsume ta korrale. Tänu sellele pole me viimasel ajal Raekoja platsis ühtegi elanike kaebust olnud.»

Samasuguse ettevõtjate ühisrinde soovitas Leitham luua ka Bermuda kolmnurgas ehk Suur-Karja, Väike-Karja, Müürivahe ja Vana-Posti tänavate vahelise alal, kus öösiti kõige kärarikkam ja ohtlikum paik. Kesklinna vanem Mihhail Korb oli nõus, et baariomanikud võiksid tõesti ka ise lärmi ära hoidmiseks midagi ette võtta.

«Öine pidutsemine eriti just Suur-Karja tänaval asuvate baaride ümbruses on tõsine probleem,» märkis Korb. «Seda ainult administratiivsete vahenditega ehk käskude-keeldudega ei saagi lahendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles