Haapsalu volikogu loodab leevendada sadamaomanike pingelisi suhteid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Siilatsi sadam Grand Holm Marina.
Viktor Siilatsi sadam Grand Holm Marina. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu.

Haapsalu linnavolikogu tühistas kolme ja poole aasta taguse otsuse, mis vähendas Grand Holm Marina sadama akvatooriumi piire ja pingestas suhteid naabruses asuva Veskiviigi sadamaga.

Volikogu tollane istung määras ära Haapsalu kui merelinna tuleviku, tõi kaasa kohtuvaidlusi ja kahjustas Haapsalu mainet, selgitas linnapea Urmas Sukles, kirjutas Lääne Elu.

21. detsembril 2007 nihutas linnavolikogu Viktor Siilatsi sadama Grand Holm Marina akvatooriumi kaht piiripunkti kalda poole, sest Siilatsi paigaldatud ujuvkai taga oli meri nii madal, et takistas aluste pääsu Veskiviigi sadamasse, volikogus käis toona sel teemal tuline vaidlus, sest kardeti, et kui Siilats peab ujuvkai mujale paigutama, esitab ta linnale suure kahjutasunõude.

Linnavolikogu võis otsuse nüüd rahumeeli tühistada, sest Siilatsi ujuvkai ja lainemurdja ei ole enam Veskiviiki pääsul takistuseks, linnavalitsuse tellimusel ja koostöös Veskiviigi sadama omaniku Haapsalu Vana Jahtklubiga käib Tagalahe väikesadamate sissesõiduteede süvendamine; pool tööst on juba tehtud, süvendatakse ka Siilatsi sadama ujuvkai tagune laevatee.

Pärast süvendamist pääsevad alused vabalt Veskiviigi sadamasse, Siilatsile jäävad alles tema ujuvkai, lainemurdja ja uued kaikohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles