Kohus karistas Võrumaa erikoolis mässanud kolme poissi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohus määras Võrumaal paiknevas erikoolis esmaspäeva öösel mässama hakanud kolmele 14-aastasele poisile karistuseks viis arestipäeva, mis asendati kohustusega teha üldkasulikku tööd.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul sai politsei esmaspäeva öösel kella 00.20 ajal teate, et Võrumaal asuvas erikoolis ei allu neli koolipoissi kasvatajate korraldustele. Poisid kasutasid kasvatajate suhtes ebatsensuurseid sõnu, jooksid mööda kooli koridore, lärmasid ja rikkusid sellega teiste öörahu.

Politseinike saabudes selgus, et poisid olid õppeasutuse fuajees leidunud esemetega barrikadeerinud ka hoone välisukse. Politsei pidas erikoolis korda rikkunud kolm 14-aastast poissi kinni ning toimetas nad arestimajja. Neljanda korda rikkunud noorukiga tegeleb edasi alaealiste komisjon.

Kolm kinni peetud poissi astusid eile Võru kohtumajas kohtu ette ning kohtunik määras neile avaliku korra rikkumise eest karistuseks viis päeva aresti. Sellest ühe päeva olid poisid arestikambris juba veetnud ning ülejäänud neli päeva asendati kõigil kaheksa tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb järgneva kahe kuu jooksul ära teha.

Noorukid palusid kohtusaalis toimunu pärast vabandust ning lubasid edaspidi oma käitumist parandada.

Võru noorsoopolitseiniku Elar Sariku sõnul on kolme erikooli kasvandiku näol tegemist korduvalt avalikku korda ja kooli rahu rikkunud noortega, kelle pidev korralekutsumine pole seni tulemusi andnud. Muu hulgas on poisid olnud erinevate rikkumiste tõttu mitmeid kordi alaealiste komisjonis.

«Lapseohtu poistega kohtusse minek ei ole kindlasti politsei tavapärane praktika. Esmalt püüame noori mõjutada seaduskuulekalt käituma läbi vestluste, õpetlike loengute ja vajadusel ka alaealiste komisjoni kaudu ning tavaliselt kannab selline mõjutusviis ka vilja,» ütles Sarik.

Ta lisas, et kui noor ei ole varasematest õppetundidest tarvilikke järeldusi aga teinud ning paneb jätkuvalt toime korrarikkumisi, tuleb katsetada tema käitumise mõjutamiseks teisi meetmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles