Fotod ja video: politsei kontrollis Eestisse saabuvaid sõidukijuhte

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kontrollivad Balti riikide politseinikud ning Soome korrakaitsjad piiri ületavate sõidukijuhtide joovet ning relvaomanike dokumente.


Eestis kontrollivad politseinikud riiki saabuvate sõidukijuhtide joovet Tallinna sadamas ning Ikla piiril. Sarnaselt teevad seda kolleegid Lätist, Leedust ja Soomest enda riiki saabujatega. Nelja riigi koostöö eesmärk on takistada joobes juhtide sattumist liiklusesse.

«Politseile teatatakse joobes juhtidest iga päev, samuti peavad korrakaitsjad nii igapäevase töö kui ka «Kõik puhuvad» operatsioonide käigus kinni sadakond joobes juhti nädalas. Paraku ei jõua politsei kontrollida autojuhtide kainust iga kilomeetri tagant, seega on väga oluline meie iga ühe panus sellesse, et hoida sõidukiroolist eemale alkoholi tarvitanud perekonnaliige, sõber või tuttav, kelle ettearvamatu käitumine liikluses võib lõppeda traagiliselt,» toonitas politsei- ja piirivalveameti politseimajor Veiko Kommusaar.

Sel aastal on liiklusõnnetustes joobes juhi süül hukkunud kuus ning saanud viga 70 inimest. Mullu põhjustasid joobes juhid 12 protsenti kõigist õnnetustest. Tänavu nelja kuuga on kasvanud liiklusõnnetuste arv, kus inimesed on viga saanud Eestis 10 protsendi, Soomes 21 protsendi, Lätis 25 protsendi ja Leedus 37 protsendi protsendi võrra.

«Iga joobes juhi kõrvaldamine liiklusest vähendab riski sattuda liiklusõnnetuse ohvriks ning suurendab liiklejate turvalisust. Erinevad uuringud on näidanud, et kõige enam tunnetavad inimesed ohtu just liikluses, viimaste näitajate puhul 36 protsenti küsitletutest, mis on enam, kui hirm sattuda kuriteoohvriks. Kuna suure osa traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetustest põhjustavad joobes juhid, teeme kindlasti ka edaspidi naaberriikide kolleegidega koostööd, et vähendada ohtlike roolikeerajate osakaalu liikluses,» lubas Kommusaar taolisi ühisoperatsioone jätkata.

Lisaks juhtide joobele kontrollivad politseinikud Tallinna sadamas relvade dokumente, et takistada illegaalsete tulirelvade liiklumist ning tabada seadust rikkuvaid jahimehi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles