Paet: vaatlejate kinnipidamise taga olevad inimesed on tuvastatud

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE missiooni sõiduk Ida-Ukrainas Slovjanskis.
OSCE missiooni sõiduk Ida-Ukrainas Slovjanskis. Foto: SIPA / SCANPIX

Välisminister Urmas Paeti sõnul on tuvastatud Ida-Ukrainas nelja OSCE vaatleja kinnipidamise taga olevad inimesed.

«Töö Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE vaatlejate vabastamiseks jätkub,» ütles Paet välisministeeriumi pressiesindaja vahendusel Postimehele.

Vaatlejate vabastamist koordineerib OSCE missioon Ukrainas. Paeti sõnul jälgivad Eesti diplomaadid esinduses OSCE juures, saatkonnas Kiievis ja välisministeeriumis olukorda ning on pidevalt ühenduses OSCE esindajatega ning ka teiste vangistatud vaatlejate koduriikidega.

«Samuti teeb OSCE tihedat koostööd Ukraina võimudega, et vaatlejad saaksid vabaks ja oma tegevust jätkata,» lausus Paet.

Paet on olnud sel teemal kontaktis ka Šveitsi ja Taani välisministriga, kelle kodanikud on samuti vangistatud. Šveits on praegu ka OSCE eesistuja.

Slovjanski «omakaitsevägede» peakorteri allikas ütles neljapäeval, et OSCE neli röövitud vaatlejat võivad vabadusse pääseda reedel. «Me kahtlustame neid luureinfo kogumises. Kui meie kahtlustused kinnitust ei leia, laseme nad homme vabaks,» ütles allikas telefonitsi Interfaxile.

Esmaspäeva õhtul läksid Donetski oblastis kaduma neli OSCE vaatlejat Eestist, Šveitsist, Taanist ja Türgist. Ukraina välisministeeriumi teatel on eestlane, šveitslane, taanlane ja türklane separatistide käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles