Uppujad surmasuust päästnud kaks meest esitatakse medalile

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elupäästja medal.
Elupäästja medal. Foto: Toomas Huik / Postimees

Päästeteenistus esitab eelmisel nädalal Muhus kaks inimest päästnud Olaf Orgse ja Markku Eklundi Elupäästja medali saamiseks.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe selgitas, et vastava taotluse saab esitada sügisel, kirjutas Meie Maa. «Ma arvan, et see tegu on Elupäästja medali vääriline,» ütles Lindmäe, kes ise kavatsebki Orgse ja Eklundi kohta ettepaneku teha.

Elupäästja medalit annab välja siseminister, komisjonile saavad taotluse teha muu hulgas päästeasutuse juht ja kõik päästeteenistujad kooskõlastatult oma asutuse juhiga.

«Mina esitan komisjonile nii nimed kui sündmuse üksikasjad ja omapoolsed seletused – ka selle, mis oleks juhtunud,» kirjeldas Lindmäe ja lisas, et komisjon vaatab iga juhtumi väga täpselt üle ning alles seejärel teeb medali andmise osas otsuse.

Õnnetus juhtus enne jaanipäeva Muhu vallas Simisti küla Lõunaranna sadama lähedal, kus läks ümber paat, millest kukkusid vette kolm täiskasvanut ja üks laps.

Vette kukkunud inimeste appihüüdeid kuulis sadamas oma jahi juures olnud Soome kodanik Eklund, kes koos sadamakapteni Olaf Orgsega sõitsid hädasolijatele appi.

Appiruttajad tõid kõik neli vette kukkunud inimest kaldale. Üks vanem mees ja kümneaastane poiss päästeti, teist vanemat meest ja vanemat naist püüdsid kaldal elustada nii appiruttajad kui hiljem kiirabimeedikud, kuid nende elu päästa ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles