Rõivas imestab: teede rahastamist kritiseerib Tallinna TV?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas avaldas tänasel valitsuse pressikonverentsil imestust selle üle, et teede rahastamist puudutavat otsust kippus kritiseerima Tallinna televisiooni ajakirjanik.

Rõivas märkis, et ei pea Tallinna TV-d erapooletuks meediakanaliks ega anna sellele televisioonile intervjuusid, kuid ei saa jätta avaldamata imestust, et just selle kanali ajakirjanik teede rahastamise kohta küsib «just nüüd, kui Tallinna linn on taaskord selle asemel, et panna raha teedesse, et panna raha lasteaedadesse, mis Tallinna linnas karjuvalt raha vajavad, otsustanud suurendada võimalusi selleks, et erinevad keskerakondlased saaksid Tallinna TV eetris ja ka erinevates huvitavates muudes väljaannetes, mida me kõik oma maksutulust kinni maksame, Eesti riiki kiruda, omavahel mingeid põnevaid arutelusid pidada,» kritiseeris Rõivas.

«Ma arvan täiesti siiralt, et kõige rohkem on meil vaja justnimelt Tallinna teedesse investeerida ja selle 10 miljonit, mis läheb Tallinna televisiooni, Stolitsa ja teiste ühiskonnavaenulike ja Eesti riiki pidevalt kiruvate väljaannete väljaandmiseks, võiks kulutada küll Tallinna teede remondiks. Ja kui seda oleks tehtud, oleks Tallinna teed hoopis paremas korras, kui nad praegu on.»

«Ma usun, et päris palju aitaks ka Tallinna lasteaedade olukorda parandada ja järjekordi vähendada see, kui teie propagandakanali eelarve läheks nendesse asjadesse, mis tegelikult omavalitsuse ülesanded on,» lausus peaminister.

Tallinna TV ajakirjanik küsis rahandusminister Jürgen Ligilt tänase teeseaduse muutmise kohta, mille järgi teede rahastamine eraldati seotusest kütuseaktsiisi laekumisega. «Kui omal ajal kütuseaktsiis kehtestati, siis räägiti, et sellest hakatakse rahastama ainult teede hooldust. Miks see nüüd siis lahti haagitakse?» küsis reporter. Jürgen Ligi leidis vastuses, et kellegi 20 aasta tagasi tehtud otsus võib kaheksanda valitsuse poolt ülevaatamisele kuuluda küll. «Kuid kas see pole ühiskonnas usalduse küsimus, kui ühtemoodi on kunagi asi rahvale ära seletatud, siis äkki muudetakse seda?» jätkas ajakirjanik. Selle peale sekkuski peaminister.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles